Гуманітарні досягнення Донбас SOS. 23-29 березня

Березень, за своїм звичаєм повний сюрпризів, наближається до закінчення, день стає довшим, а робота «гуманітарки» — інтенсивнішою. Цей тиждень був рівномірно заповнений відправками та отриманнями. А якими – дізнаєтесь далі.

Понеділок – день важкий? Хіба що за вагою переданої допомоги, але не за настроєм. За лічені хвилини до зачинення складу «Нової Пошти» ми разом із прекрасним водієм Андрієм встигли дооформити відправки до Святогірська (дві величезні палети з одягом) та адресні посилки для Донецька, Авдіївки та Луганська. Прямо на очах у хлопців-приймальників обмотали скотчем коробки з продуктами та одягом для дівчинки з Луганська, яка в даний час знаходиться разом з бабусею-опікуном в Яготині. Та перевіряли якість пакування  дуже важливих ліків для дівчинки з Кировограду. Вона та її бабуся переїхали із неспокійного Донецьку. Звісно ж, стрес ніяк не сприяє лікуванню хронічних хвороб, скоріше  навпаки – загострює їх. Саме тому дівчинка вимушено проходить курс лікування дорогим препаратом, запас якого закінчився  як раз перед отриманням нашої посилки. В день отримання нам надіслали короткий фото-звіт та теплі слова вдячності.

image07
image00image03
image02
Ще один вдячний фото-звіт прибув до нас із Сєвєродонецька. Маму з двома дітками, яка була вимушена виїхати із рідного міста, також направила до нас порожнеча в кишенях. Соціальних виплат ледь вистачає на життя, а у двох дітей інвалідність, для їх нормального існування потрібна постійна медикаментозна підтримка. І ми задоволені, що змогли допомогти.
image05
Субота для «гуманітарки» Донбас  SOS разом з активним водієм Тамарою стала повноцінним робочим днем. По-перше, її знайомий Геннадій Миколайович привіз для наших координаторів, від’їжджаючих до Краматорську, прямо до потягу кілька упаковок підгузків та дитячого харчування для місцевого пологового будинку. Кількома годинами пізніше ми зробили відправлення двох палет одягу та взуття до Святогірського Центру переселенців. Встигли заглянути до Шпиталю Майдану, завезли їм іграшки, одяг для малюків та трохи дитячого харчування. Привезли пакет із продуктовою допомогою для родини переселенців, які оговтуються від жахів війни. Закінчилася суботня програма другою відправкою нашим новим друзям з Ужгороду – величезна палета з консервацією, овочами, салом, крупами, макаронами, приправлена зверху мішками з одягом. Як ми не намагалися, та менш, ніж на три поїздки, перевезти увесь зміст палети ніяк не вдалося. Виражаємо подяку Мукачевській єпархії Української Православної Церкви за щедру підтримку мирних жителів Сходу. Там її дійсно чекають.
image06