Ви залишилися в «сірій зоні» між блокпостами, а час йде до їх закриття. Що робити?

Дорогі друзі!

Останнім часом, у зв’язку з великою кількістю людей, які перетинають лінію зіткнення, на нашу Гарячу лінію все частіше надходять звернення від тих, хто «застряг» між нульовими блокпостами в сірій зоні.

Ми зафіксували такі випадки на КПВВ «Гнутове» і КПВВ «Майорськ
«. Пройшовши нульовий пост КПВВ в напрямку Донецька, люди фактично залишалися «замкненими» в сірій зоні через відсутність транспорту в напрямку «митниці» самопроголошеної «ДНР».

Ситуація, на жаль, регулярно повторюється.

Якщо ви опинилися в ситуації, коли перевізник не приїхав, а ви вже за «нульовим» блокпостом, і час йде до вечора, краще поверніться на КПВВ. Зона між нульовими постами небезпечна, з настанням темряви тут регулярно поновлюються обстріли, в епіцентрі яких ви можете опинитися.

SOS_Blokpost_EDIT-01

На КПВВ ви будете в більшій безпеці, там є палатки ГСЧС, в яких можна залишитися на ніч.

Також зателефонуйте своїм родичам, які перебувають на непідконтрольною території, чим більше людей буде повідомлено про ситуацію — тим краще.

Повідомте про свою ситуацію (за яким КПВВ перебуваєте, як довго, з якої причини, к-ть чоловік поруч / літніх людей / дітей, куди прямуєте) за наступними телефонами:

  • Служба порятунку 101
  • Гаряча лінія Прикордонної України (044) 527 63 63
  • Міжнародний Червоний Хрест в Донецьку (050) 216 83 24
  • Об’єднаний центр цивільно-військового співробітництва (CIMIC) (095) 682 75 20
  • Автовокзал «Південний» (099) 273 51 26, (099) 226 00 09 (в разі, якщо не приїхав перевізник)
  • і, звичайно ж, телефонуйте нам 0 800 309 110.

Бережіть себе, Ваша життя безцінне!

Гаряча лінія ГО «Донбас СОС» працює за підтримки Європейського Союзу в рамках проекту Міжнародної організації з міграції (МОМ). Думки і погляди, виражені в публікаціях, належать їх авторам і не можуть бути розцінені як відображають позицію ЄС або МОМ.

* Контакти про роботу на непідконтрольною території інституцій, офіційно не визнаних на міжнародному рівні, знайдені в загальнодоступних джерелах.

.