Порядок переміщення товарів у район чи з району проведення антитерористичної операції

04.03.2017 року в газеті «Урядовий кур’єр» було опубліковано Постанову № 99 від 01.03.2017 року (Далі — «Постанова») «Про затвердження Порядку переміщення товарів до району чи з району проведення антитерористичної операції».

У самій Постанові йдеться, що вона набирає чинності з дня її опублікування, крім пункту 1 Постанови, який вступає в силу через 10 днів з дня опублікування, і пунктів 9 і 31 Порядку, затвердженого цією постановою, які набирають чинності через місяць з дня його опублікування.

Це означає, що з 14.03.2017 року вступить в силу сам Порядок переміщення товарів до району чи з району проведення антитерористичної операції (далі — «Порядок»), а з 04.04.2017 року п. 9. Порядку, який стосується переміщення фізичними особами товару в ручній поклажі та/або супроводжуваному багажі автомобільним транспортом і п. 31. Порядку щодо розташування гуманітарно-логістичних центрів, порядку здійснення торговельної діяльності, правила торговельного обслуговування та надання послуг в гуманітарно-логістичнх центрах.

Для того щоб Порядок «запрацював» повністю:

Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МТОТ) має:

(1) затвердити перелік і обсяги (вартість, вага, кількість) товару, який переміщується фізичними особами у ручній поклажі та / або супроводжуваному багажі автомобільним транспортом через лінію зіткнення;

(2) затвердити перелік і обсяги(вартість, вага, кількість) товарів, що переміщуються до/з гуманітарно-логістичних центрів;

(3) визначити перелік гуманітарних майданчиків(місця, куди доставлятимуться гуманітарні вантажі, призначені для ввезення на тимчасово неконтрольовану територію), узгодити з Держприкордонслужбою, ДФС і Національною поліцією перелік таких майданчиків і опублікувати на своєму сайті.

Керівник антитерористичної операції повинен затвердити:

(1) перелік дорожніх коридорів, контрольних пунктів в’їзду/виїзду, контрольних пунктів в’їзду/виїзду на залізниці;

(2) межі території контрольного пункту в’їзду/виїзду на залізниці і контрольного пункту в’їзду/виїзду;

(3)  місце розташування гуманітарно-логістичних центрів;

(4) форму контрольного талона (документ для внутрішньої перевірки проходження контролю транспортними засобами між лінією зіткнення і контрольним пунктом в’їзду/виїзду і назад).

Державна фіскальна служба України повинна затвердити:

(1) форму заяви про включення суб’єкта господарювання до переліку тих, які здійснюють переміщення товарів через лінію зіткнення, а також перелік документів для такого включення і електронні адреси для подачі заяви та документів.

 

Умовно Порядок можна розділити на норми, які регулюють:

(1) Переміщення товарів фізичними особами;

(2) Переміщення товарів суб’єктами господарювання (ФОП або юридичні особи).

Для фізичних осіб вже встановлені наступні правила:

(1) переміщення товару в ручній поклажі та/або супроводжуваному багажі автомобільним транспортом;

(2) переміщення товару виключно через контрольні пункти в’їзду/виїзду в межах дорожніх коридорів;

(3) заборона на переміщення товарів за межами контрольних пунктів в’їзду / виїзду;

(4) за рішенням керівника антитерористичної операції в районі її проведення можуть встановлюватися додаткові обмеження.

(5) і як писалося вище, що питання переліку товарів, які можна буде перевозити через лінію зіткнення, і в яких обсягах і кількостях, поки в розробці.

Для суб’єктів господарювання вже встановлені наступні правила:

(1) включення в перелік тих суб’єктів, яким дозволено переміщувати товари через лінію дотику. Приймає таке рішення ДФС і перелік суб’єктів публікує на своєму сайті;

(2) місцезнаходження (відповідно податковий облік) на підконтрольній державній владі території України

(3) відсутність заборгованості зі сплати податків перед державним і місцевими бюджетами;

(4) проводення розрахунки з використанням виключно внутрішньодержавної платіжної системи;

(5) мають єдиний цикл виробництва, реалізації продукції, виконання робіт або надання послуг вартісного характеру на території України (крім тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та м. Севастополя) і на тимчасово неконтрольованій території.

Дозволені до переміщення товари:

(1) Харчові продукти у визначенні Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів», які переміщуються в складі гуманітарних вантажів;

(2) лікарські засоби в визначенні Закону України «Про лікарські засоби» та виробів медичного призначення, що переміщуються у складі гуманітарних вантажів;

(3) товари і продукція (в тому числі ті, що забезпечують функціонування і обслуговування або необхідні у виробничому процесі) металургійної, гірничо-збагачувальної, вугледобувної та енергогенеруючої галузей, об’єктів критичної інфраструктури по переліку та обсягах (вартість, вага, кількість), які затверджуються загальними рішенням МТОТ і Мінекономрозвитку.

Суб’єкта господарювання не включать до переліку і не дозволять переміщувати товари:

(1) якщо від правоохоронних органів надійде інформація, що товар може бути використаний з метою здійснення терористичної діяльності або вчинення іншого злочину, або про причетність власника або одержувача товару до незаконного збройного (воєнізованого) формування, або про використання коштів за поставлений товар з метою фінансування тероризму;

(2) при наявності інформації про порушення одержувачем і/або постачальником товару бюджетного, податкового та/або митного законодавства;

(3) в разі відсутності власника та/або одержувача товару за адресою, що міститься у відомостях, внесених до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, або наявність інших обставин, які унеможливлюють встановлення місцезнаходження власника та/або одержувача товару;

(4) надання недостовірної інформації про заявника та/або товар.

Порядком також встановлено, що на контрольованій території в районі проведення антитерористичної операції існують майданчики, на яких здійснюється роздрібна та дрібнооптова торгівля продуктами харчування, засобами особистої гігієни, одягом і взуттям, побутовою хімією, а також надання послуг, гуманітарної та благодійної допомоги (гуманітарно-логістичні центри).

Гуманітарно-логістичні центри створюються і облаштовуються на контрольованій території між контрольним пунктом в’їзду/виїзду і лінією зіткнення. Місце розташування гуманітарно-логістичних центрів затверджується керівником антитерористичної операції. Порядок провадження торговельної діяльності, правила торговельного обслуговування та надання послуг в гуманітарно-логістичних центрах визначаються обласними військово-цивільними адміністраціями. Перелік і обсяги (вартість, вага, кількість) товарів, що переміщуються до/з гуманітарно-логістичних центрів і через лініюзіткнення, визначаються МТОТ (поки не визначені). Контрольні заходи з переміщення товарів до/з гуманітарно-логістичних центрів здійснюють посадові особи ДФС. Матеріально-технічне та інші види забезпечення гуманітарно-логістичних центрів, а також організація їх охорони покладаються на обласні військово-цивільні адміністрації.

Порядком також встановлюються правила переміщення гуманітарних вантажів на тимчасово

неконтрольовану територію і правила переміщення товарів залізничним транспортом, які більше стосуються юридичних осіб, ніж фізичних..

 

Ми уважно будемо відслідковувати ситуацію з затвердженням переліку і обсягів (вартість, вага, кількість) товару, який переміщується фізичними особами у ручній поклажі та/або супроводжуваному багажі автомобільним транспортом через лінію зіткнення. І, як тільки такий перелік буде затверджений, опублікуємо відповідну інформацію.

 

Публікація підготовлена ​​в рамках проекту «Забезпечення правового захисту внутрішньо переміщених осіб», який реалізується ГО «ДОНБАС СОС» спільно з ГО «ПРАВОЗАХИСНА РАДА УКРАЇНИ» за підтримки Європейського Союзу. Зміст публікації не відображує офіційну позицію Європейського Союзу.