Як сплачувати комунальні послуги переселенцям з Донбасу

Згідно вимог діючого законодавства України, житлово-комунальні послуги повинні надаватись споживачам (населенню) виключно на основі договорів, які, в свою чергу, повинні відповідати вимогам Типових договорів, що затвержені постановами Кабінету Міністрів України, а саме:
— про надання послуг з утримання будівель та споруд, а також прибудинкових територій – постанова КМУ від 20 квітня 2009 р. №529;
— про надання послуг з центрального отоплення, подачі холодної й гарячої води та водовідведення – постановлння КМУ від 25 липня 2005 р. №630.
Закон України «Про житлово-комунальні послугии» передбачає, що вагомими умовами договору на надання житлово-комунальних послуг є, в тому числі:
— іменування сторін;
— порядок сплати за вжиті житлово-комунальні послуги;
— порядок перерахунку розміру сплати за житлово-комунальні послуги у випадку їх ненадання або надання не в повному обсязі, сниження їх якості;
— права й обов’язки сторін.

Таким чином, питання відносно сплати житлово-комунальних послуг, а також права та обов’язки споживача та виконувача регулюються умовами відповідних договорів.

Про сплату комунальних послуг

Згідно статті 32 Закону України про «Житлово-комунальні послуги» сплата за житлово-комунальні послуги нараховується щомісячно відповідно до умов договору в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.
Розмір платежу за комунальні послуги розраховується виходячи з розміру стверджених цін/тарифів та показників обліку (лічильників) або за нормами, затвердженими у встановленому порядку.
Таким чином, якщо у квартирі встановлено засоби обліку води або теплової енергії (лічильники), переселенці із зони АТО, які тимчасово покинули свої поменкання, не повинні мати ніяких проблем зі сплатою комунальних послуг, оскільки фактично вони не користуються послугами і показники відповідних приладів обліку (лічильників) у їх квартирах будуть дорівнювати «0» (нулю).
Якщо квартирні засоби обліку (лічильники) не встановлені, то сплата споживачами повинна здійснюватись:
— або відповідно показникам домового засобу обліку води або тепла (вимога Правил надання послуг з централізованого опалення, подачі холодної й гарячої води та водовідведення, затверджені постановою КМУ від 21.07.2005р. №630);
— або відповідно до вимог, затверджених органами місцевого самоуправління (у випадку відсутності домових засобів обліку).

В той же час варто відмітити, що згідно статті 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач має право на неоплату вартості житлово-комунальних послуг за період тимчасової відсутності споживача та/або членів його родини при відповідному документальному оформленні, а також за період фактичної відсутності житлово-комунальних послуг відповідно договору в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Реалізація цієї норми здійснюється відповідно Правилам та Типовим договором, ствердженими постановою КМУ від 21 липня 2005 р. № 630, якою визначено, що споживач має право на зменшення розміру плати у випадку:
1) надання послуг не в повному обсязі, зниження їх якості, зокрема відхилення від затверджених їх якісних та/або кількісних нормативів (норм) споживання;
2) тимчасової відсутності споживача та/або членів його родини на підставі письмової заяви споживача та офіційного документу, який підтвержує його/їх відсутність (довідка з місця тимчасового проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби, відбування покарання);
3) несплату вартості послуг за  період тимчасової відсутності споживача та членів його родини (у випадку відключення виконувачем холодної й гарячої води та опломбування запірних вентелів у квартирі (будинку садибного типу) та поновлення надання послуг шляхом зняття пломб за свій рахунок протягом доби відповідно до письмової заяви.

Таким чином, переселенці з зони АТО, які тимчасово покинули свої будинки, можуть скористатися своїм правом при умові надання виконувачу заяви та довідки з тимчасового місця проживання, роботи, лікування, навчання, проходження військової служби.
Враховуючи проблеми з поштовим зв’язком, радимо споживачам відправляти відповідні заяви на адреси виконувачів за допомогою електронного та телефонного зв’язку (електронна пошта, факс).

Щодо сплати послуг за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Послуги за утримання будинків і споруд та прибудинкових територій надаються споживачам незалежно від їх присутності в будинку (прибирання прибудинкової території, вивіз побутових відходів та ін).
Сплата споживачем послуги за утримання будинку і споруд та прибудинкових територій здійснюється з урахуванням загальної площі його квартири, яка відповідає вимогам Громадянського кодексу України, Закону України «Про приватизацію державного житлового фонду», а також Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, затвердженного постановою КМУ №869 від 01.06.2011р.
Діючим законодавством України не передбачено зменшення розміру плати за послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій у випадку тимчасової відсутності споживача. Тому власники квартир повинні сплачувати послуги за утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, якщо вони фактично надаються будинку обслуговуючою організацією.

Як сплатити житлово-комунальні послуги споживачам, які тимчасово залишили свої оселі?
1) Необхідно знати розрахунковий рахунок підприємства-виконувача послуг — банківські реквізити, які вказані в договорі про надання послуг;
2) У випадку відсутності інформації у споживача відносно розрахункового рахунку, необхідно дізнатися цю інформацію, зв’язавшись з підприємством-виконувачем (отримати інформацію на сайті підприємства або за телефоном);
3) Здійснити перерахунок коштів:
— через відділення банків (на тій території, де в даний час мешкає споживач);
— через інтернет за допомогою платіжних карток.
В кого є можливість, сплату послуг можна здійснити безпосередньо на підприємстві (в бухгалтерії або у відділах підприємства).
4) Обов’язково зберігайте чек (копію квітанції з оплати).
Радимо споживачам, які мають доступ до мережі інтернет, ознайомитись із процедурою сплати послуг на сайтах підприємств.

Наприклад, на сайті КП «Компанія «Вода Донбасу» та ККП «Донецькміськтепломережа»надано детальну інформацію з оплати споживачами відповідних послуг, вказано телфони та інші координати відповідальних осіб.

Щодо перевірки засобів обліку.

Як було відмічено, стосунки між споживачем та виконувачем регулюються договором. Питання щодо перевірки засобів обліку, за якими здійснюється нарахування сплати, не є виключенням.
Звісно, у зв’язку із бойовими діями на території міста Донецька, забезпечити проведення перевірки не є можливим з декількох причин (по-перше, повинна працювати організація, яка забезпечує перевірку та має відповідні дозволи на це; по-друге, необхідно фізично займатися цим питанням, що є неможливим у зв’язку з від’їздом споживачів у інші населені пункти та регіони).
Ще 05.09.2014р. на сайті ККП «Донецькміськтепломережа» було інформаційне повідомлення про те, що у зв’язку із бойовими діями на території міста Донецька тимчасово призупинено роботу Донецького державного центру стандартизації, метрології та сертифікації («Донецькстандартметрологія») та не проводиться перевірка приладів обліку гарячої води.

За інформацією ККП «Донецькміськтепломережа», підприємство не буде пред’являти штрафні санкції споживачам – як фізичним, так і юридичним особам — за несвоєчасне проведення чергової Держперевірки приладів обліку гарячої води, починаючи з липня 2014р. до відновлення роботи «Донецькстандартметрології». Нарахування гарячої води в цей період буде проводиться за показниками приладів обліку. У випадку, якщо квартирний водомір прийшов у несправність, необхідно повідомити про це районну абонентську групу для зняття його з обліку. Детальну інормацію можна отримати в районних абонентських групах та в міській абоненстькій групі (вул. Горького, 16, тел. (062) 304-04-52).
Тому такого роду питання необхідно вирішувати, в першу чергу, з підприємством-виконувачем послуг.

Додатково

Згідно статті 8 Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» введено мораторій на нарахування пені за несвоєчасне внесенні платежів за житлово-комунальні послуги.
Згідно вимог цієї статті відмінено пеню за несвоєчасне внесення платежів за житлово-комунальні послуги (водопостачання, газ, електро- та теплоенергію, водовідведення, підтримання та експлуатацію житла та прибудинкових територій, збір сміття, ліфтове господарство), нараховані громадянам України, які мешкають в населених пунктах, сказаних у затвердженому Кабінетом Міністрів України переліку, де проводилась антитерористична операція, розпочата відповідно Наказу Президента України «Про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 13 травня 2014 року «Про безвідкладні дії щодо подолання терористичної загрози та збереженню територіальної цілісності України» від 14 травня 2014 року №405/2014, в період с 14 травня 2014 року до закінчення антитерористичної операції. Кошти, стягнені з громадян України у вигляді пені за несвоєчасне внесеня платежів за житлово-комунальні послуги в період з 14 травня 2014 року до закінчення антитерористичної операції, зараховуються в майбутні платежі за житлово-комунальні послуги.