Міністерство соціальної політики пропонує спростити перевірки для переселенців

Одним з результатів нашої довгоочікуваної зустрічі з заступником Міністерства соціальної політики Олександром Приваловим став проект Постанови, яким зокрема пропонується скасувати перевірки на дому тим переселенцям, які успішно пройшли фізичну ідентифікацію в Ощадбанку.

Зокрема проектом Постанови, який був офіційно розміщений на сайті Мінсоцполітики, пропонується:

  • збільшення граничного розміру депозиту до 30-кратного розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб (при наявності якого, допомога не призначається);
  • уповноваження Укрпошти проводити соціальні виплати та ідентифікацію осіб з інвалідністю та осіб, які не здатні до самообслуговування;
  • скасування перевірок соціальними інспекторами на дому тим переселенцям, які за інформацією в Єдиній інформаційній базі ВПО пройшли фізичну ідентифікацію в Ощадбанку або за допомогою Укрпошти;
  • скасування перевірок соціальними інспекторами на дому для окремих категорій ВПО, які можуть підтвердити своє працевлаштування (держслужбовців і військових) та інші зміни.

Деякі норми проекту Постанови насправді довгоочікувані і можуть позитивно вплинути на доступ внутрішньо переміщених осіб до соціальної допомоги. Ми також вітаємо той факт, що Міністерство нарешті почало публічно оприлюднювати для громадського обговорення проекти актів, які стосуються долі наших громадян, а не приймати їх закрити без думки громадськості. Однак у проекті є і пропозиції, які несуть в собі загрози. Ми відправили свою офіційну позицію Міністру соціальної політики з приводу даного проекту Постанови, в якому:

 

По-перше, ми вітаємо збільшення граничного розміру депозиту до 30-кратного розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб, в разі наявності якого, грошова допомога не призначається. Однак варто зазначити, що це не єдині зміни, які потрібно внести до Постанови 505. Наполягаємо також на винесені на узгодження Кабінету Міністрів України проекту змін до Постанови, який був розроблений міжвідомчою групою при Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

По-друге, на нашу думку, в край ризикованим є пропозиція ввести до Порядку виплати пенсій та грошової допомоги відмітку про факт перебування на обліку внутрішньо переміщених осіб. Законодавством вже передбачено, що факт обліку підтверджується довідкою внутрішньо переміщеної особи, яка надається до Управлінь пенсійного фонду для виплати пенсій, тому додаткові відмітки про факт перебування є не потрібними. Така вимога може викликати неоднозначні трактування на місцях та призвести до того, що можуть бути впроваджені нові штампи, чи аналогічні додаткові вимоги до ВПО. Крім того, на спільній зустрічі в Комітеті ВР з питань соціальної політики, представники Пенсійного фонду також підкреслили непотрібність та ризики такої зміни, а представник Міністерства соціальної політики не зміг пояснити причин, які вимагають внесення цієї зміни, очікуваних наслідків і, головне, мети, з якою пропонується внести цю зміну. Відповідно ми наполягаємо на виключенні цієї пропозиції в проекті Постанови.

По-третє, ми вітаємо ініціативу щодо уповноваження Укрпошти проводити соціальні виплати та ідентифікацію осіб з інвалідністю I групи та особам, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги за місцем проживання. В той же час, необхідно уточнити процедуру подачі письмових заяв щодо потреби отримання пенсійних виплат такими особами. Потрібно визначити механізм як Укрпошта отримає інформацію про необхідність доставки пенсії, адже особи, які не здатні до самообслуговування, не зможуть самі прийти до відділення Укрпошти, а також ВПО не можуть уповноважити третіх осіб на представництво їх інтересів. Крім того, представники Укрпошти під час обговорення проекту Постанови запевнили про неможливість проведенням ними фізичної ідентифікації таких осіб. Відповідно, затвердження даної норми без попереднього узгодження механізму ідентифікації таких осіб може призвести до ризиків непроходження ними фізичної ідентифікації з вини відповідального органу.

По-четверте, у проекті Постанови зазначено, що перша фізична ідентифікація клієнта проводиться установами публічного акціонерного  товариства «Державний ощадний банк України» до 1 травня 2017. На нашу думку у Постанові не доречно вказувати цю дату, оскільки в майбутньому будуть з’являтись нові пенсіонери, дата першої ідентифікації яких не може бути в минулому. Крім того, не враховані потреби осіб з інвалідністю I групи та осіб, які не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги. Не зрозуміло яким чином вони зможуть пройти першу ідентифікацію – чи співробітники ПАТ «Ощадбанк» будуть зобов’язані здійснити візит на дому, чи обов’язок проведення ідентифікації буде покладено на Укрпошту? Як відповідальна установа дізнається про потребу проведення першої фізичної ідентифікації?

 По-п’яте, ми вітаємо пропозицію щодо непроведення чергової перевірки відносно деяких категорій осіб, які можуть підтвердити працевлаштування. Однак мусимо попередити, що будь-яке спрощення лише для певних категорій осіб є дискримінацією і може викликати соціальну напругу в регіонах. Тому ми вимагаємо поширити запропоновану проектом Постанови практику на всіх працюючих на підконтрольній уряду території, які можуть підтвердити це довідкою від роботодавця. Хочемо підкреслити, що з такою ж вимогою виступають і обласні соціальні захисти Донецької та Луганської областей, які неодноразово зверталися до Міністерства соціальної політики з відповідними пропозиціями, що значно полегшить роботу соціальних працівників на місцях.