Особливості отримання соціальної допомоги: інфографіка

Раніше ми писали про зміни в порядку виплат соціальної допомоги переселенцям визначених Постановою № 689 від 13 вересня 2017 року: змінено розмір допомоги для осіб з інвалідністю, збільшений граничні розмір депозиту, при наявність якого не призначається допомога, скасовані чергові (планові) перевірки для тих пенсіонерів, які пройшли ідентифікацію в ПАТ «Ощадбанк» та інше.

Слід відзначити, що перевірки в порядку призначення (поновлення) виплат не скасовані!

Також виплата не призначається тим, кому допомога була зупинена у зв’язку з не працевлаштуванням протягом 4 місяців.

Aдресна допомога укр

 

Також нагадуємо, що для переселенців і надалі здійснюється ідентифікація в відділеннях ПАТ «Ощадбанк»

Для цього власникам електронного Пенсійного посвідчення потрібно відвідувати відділення Ощадбанку перші два рази — кожні 6 місяців, далі — кожні 12 місяців.

Пенсіонери-власники звичайних карт повинні проходить ідентифікацію кожні 3 місяці з дня відкриття рахунку або з дня попередньої ідентифікації.

ПАТ «Ощадбанк» повідомляє, що здійснює повідомлення шляхом СМС інформування не пізніше ніж за місяць до необхідної явки! Звертайте увагу на правильність зазначеного Вами контактного номеру і вхідні повідомлення. Просимо не створювати паніки і ажіотажу — СМС-інформування є нагадуванням, якщо Вам не прийшло СМС, а Вашому сусідові прийшло — Це не означає, що потрібно їхати і Вам.

Разом з тим — самостійно стежте за термінами, тому що у кожного він індивідуальний!

Нещодавніми змінами в підзаконні акти змінений і порядок ідентифікації осіб з інвалідністю I-ї групи і осіб, які за висновком комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійної сторонньої допомоги — за інформацією від Мінсоцістерства соціальної політики таку ідентифікацію повинні здійснювати соцпрацівники, а виплати — за письмовою заявою особи через «Укрпошту» з доставкою додому.

Інфографіку підготовлено в рамках проекту «Юридична підтримка громадян, які перетинають лінію розмежування на Донбасі», який реалізує «Донбас СОС» за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки.